Bekistingen

Een doorsnede van de Pompgebouw van Eemshaven. Na maanden voorbereiding is de hele gebouw boven de pompgedeelte in twee weken middels glijbekisting omhoog getrokken
Plattegrond van de horizontale doorsnede van de Eemshahave Pompgebouw op aanvangshoogte van de glijbekisting. Van dit project kan op ‘n mist gezegd worden dat de ontwerp en uitvoering zeer spectaculair is verlopen. Op diverse niveaus zijn gedeeltes van de bekisting aan- en afgekoppeld. Om dit te realiseren moet minimaal een urenplanning tijdens de uitvoering strikt aangehouden worden.
Bovenaanzicht van de bekisting en ondersteuning van het pomphuis van Pompgebouw in China
Doorsnede ondersteuning en bekisting van de pomphuis in China
Voltooide wanden van Hotel in Kuwait opgetrokken met glijbekisting in de jaren 80. Een zeer gewaagde methode in die tijd in de Midden Oosten. Ten spijten van steeds uitvallende kraan en niet opgeleiden werkers is dit toch gelukt. Alles werd ter plekke vervaardigd met uitzondering van de lucht vijzels dat gehuurd werd van Civielco uit Nederland. Op de foto’s is ook te zien de lokaal vervaardigde trappenhuis, waarvan geen twee sporten gelijk waren. De eind resultaat is ongelooflijk genoeg redelijk.